22677_17949_170x260.jpgTonja, edini otrok iz odmaknjene gorske vasice, je pogumna in drzna, neustrašna in polna zabavnih domislic. Njen najboljši prijatelj je stari Gunnvald, godrnjavi sedemdesetletnik, ki igra violino in s katerim si delita vse skrivnosti.

Za ganljiv roman o prijateljstvu, zaupanju, ljubezni in razočaranju je večkrat nagrajena norveška avtorica Maria Parr leta 2009 prejela prestižno literarno nagrado norveških kritikov.

Knjiga je prejela zlato hruško - znak kakovosti otroških in mladinskih knjig, ki ga podeljuje Mestna knjižnica Ljubljana.

 

fe58b827a09255226ae89df78da70c1d.jpgTom Harvey se po nesreči zbudi iz kome, v možganih pa ima še vedno koščke iPhona, ki mu je padel na glavo z vrha stolpnice. Najbolj od vsega si želi, da bi se lahko vrnil nazaj v normalno življenje, a to ni več mogoče, saj ugotovi, da ima po novem nenavadne, superherojske sposobnosti.

Kevin Brooks je med vidnejšimi britanskimi avtorji knjig za najstnike. Realistično-fantazijski maldinski roman iBoy je prejel nagrado Angus Book Award 2012 in bil izbran za najbolj priljubljeno mladinsko knjigo na Nizozemskem leta 2012.

Knjiga je prejela zlato hruško - znak kakovosti otroških in mladinskih knjig, ki ga podeljuje Mestna knjižnica Ljubljana.

 
 
cookieassistant.com