Vloge za statuse

31.8.2017

Spoštovani starši!

V letošnjem letu smo prevetrili dogovor o prilagajanju šolskih obveznosti za učence s statusom športnika. Starše učencev, ki bodo izpolnjevali pogoje (na ogled na spletni strani) za pridobitev statusa športnika vljudno naprošamo, da vsa potrebna potrdila pridobijo z uradnimi obrazci šole (dostopni na spletni strani). Glede na gostoto udejstvovanja v športu med šolskim letom smo opredelili olajšave pri ocenjevanju in drugih obveznostih.

Učenci, ki so izmenično odsotni skozi celotno šolsko leto in  njihove aktivnosti v športu (tekmovanja, treningi) niso periodične, so deležni prilagoditev šolskim obveznostim skozi celotno šolsko leto (opravičeni izostanki, napovedano ocenjevanje znanja, časovni zamik domačih in ostalih šolskih obveznostih).

Učenci, katerih aktivnosti v športu so perodične in zgoščene v določenem času šolskega leta, so opravičeni do prilagoditev (opravičeni izostanki, napovedano ocenjevanje znanja, časovni zamik pri domačih in ostalih šolskih obveznostih) v času zgoščenih športnih aktivnosti.

Učenci, ki zaradi športnih aktivnosti ne izostajajo od pouka imajo prilagoditve (zamik pri domačih in ostalih šolskih nalogah) takrat, ko imajo športne aktivnosti v soboto in nedeljo (sporočilo staršev in učenčev dogovor z učiteljem).

Prilagoditve ne veljajo za napovedana pisna ocenjevanja znanja.

Spoštovani starši, status športnika je za učence ustrezna pomoč pri pridobivanju in ocenjevanju znanja in izpolnjevanju ostalih šolskih obveznostih, včasih pa le izgovor za izogibanje obveznostim.

 Oznake:
Kategorija: Arhiv

 
 
cookieassistant.com