Debatni klub

Vabi vse učence od 6. do 9.razreda, ki radi nastopajo in utemeljeno izražajo svoje poglede in mnenja. Mi potujemo, po Sloveniji, na televizijo in pridemo tudi v parlament.

Zvonka Lavbič Saje

Na OŠ Venclja Perka Domžale se je odvil finalni državni debatni turnir. Sodelovalo je 105 debaterjev. Argumente za in proti so zastavili na trditev Podpiramo prepoved plastičnih vrečk in impromptu trditev Osnovne šole bi svojim učenkam in učencem morale prepovedati uporabo ličil v času pouka.

Naša ekipa Sigurvegarar v sestavi Matic P., Samo B. in Deni P. je dosegla prvo mesto med začetnimi ekipami, Samo B. pa je postal v tej kategoriji prvi govorec.

Iskrene čestitke!

DSCN0647.JPG

Več slik

 Mentorica Debatnega kluba: Zvonka Lavbič Saje

Več

Na četrtem osnovnošolskem debatnem turnirju na OŠ Angela Besednjaka v Mariboru  smo debatirali na debatni trditvi:  Ljudem,  ki večkrat uporabljajo sovražni  govor v sporočilih na družabnih omrežjih, bi morali zapreti dostop do uporabniškega računa.  Impromptu trditev pa se je glasila –Če je kdo od naših prijateljev začel uživati mamila, moramo o tem obvestiti njihove starše.

Sodelovalo je 40 ekip. Naši debaterji so se odlično odrezali. Ekipa Sigurvegarar je osvojila četrto mesto, Vsaj prvi so bili štirinajsti.  Deni P. je osvojil peto mesto med  120 govorci. Med debaterji začetniki je Matic P. zasedel  četrto  mesto,  Samo B. peto, Matej K. pa deseto.

Čestitke vsem, dobri ste!

DSCN0589.JPG

Več slik

Mentorica Debatnega kluba Zvonka Lavbič Saje

Več

Naš Debatni klub je na prvem programu radia Slovenija v oddaji HUDO! predstavljal debato. Posnetek si lahko ogledate na spodnji povezavi:

http://www.rtvslo.si/iskalnik?q=hudo&type=4&sort=1&group=2

DSCN0580.JPG

Več slik

Mentorica:Zvonka Lavbič Saje

Več

V soboto smo na naši šoli gostili državni debatni turnir. Udeležilo se ga je 42 ekip iz 20 šol iz vse Slovenije. Trditve, ki so bile razglašene neposredno na turnirju, nanje so se debaterji pripravljali eno uro, samostojno,  brez mentorja in spleta – so bile:

 -Hrana, ki vsebuje veliko maščob in/ali sladkorja, bi morala biti označena z napisi "zdravju škodljivo".

 -Vsi otroci bi morali biti cepljeni proti otroškim boleznim, četudi se starši s tem ne strinjajo.

-Pretirana uporaba interneta (stalna prisotnost na družabnih omrežjih, igrice ...) je največja grožnja za zdravje mladih.

Naša ekipa Vsaj prvi je dosegla prvo mesto med debaterji začetniki. Med najboljšimi debaterji začetniki pa so se zvrstili prav vsi: Špelca J. 2. mesto, Samo B. 5. mesto (to je bil njegov ognjeni krst), Matic P. 6.mesto, Katja M. 7. mesto in Matej K. 8. mesto.

V skupni razvrstitvi, med 126 govorci je Deni P. zasedel 9. mesto, njegova ekipa Sigurvegarar pa 10. mesto.

Bravo fantje in dekleti!

Prisrčna hvala tudi vsem, ki ste pripomogli, da je turnir tako dobro uspel. Hvala vam!

IMG_0238.JPG

Več slik

PIL-ovo kukalo

pilovo kukalo.jpg

Več

V soboto je bil na OŠ Komen drugi  debatni turnir na državni ravni. Sodelovalo je 75 govorcev. Debata trditev pa je zahtevala zastaviti argumente za in proti na trditev Pravica najstnikov do zasebnosti je pomembnejša od pravice staršev, da vedo in na impromptu trditev Jesti preveč je bolje kot jesti premalo.  Deni P. je zasedel osmo mesti med govorci. Ekipa Everest / Matic P., Beno Z. in Deni P./se je zavihtela na šesto mesto, Vsaj prvi  /Katja M., Špelca J. in Matej K./ pa so bili šestnajsti. Čestitke vsem!

DSCN0454.JPG

Mentorica Debatnega kluba: Zvonka Lavbič Saje

Več slik

Več

Na I. OŠ Celje  je bil prvi osnovnošolski turnir na državni ravni. Debatirali smo na trditev Umetna inteligenca prinaša več škode kot koristiin na impromptu trditev Vsaka OŠ bi morala imeti zelenjavni in sadni vrt za katerega bi morali skrbeti vsi učenci. Argumente za in proti je zastavilo  114 govorce v 38. ekipah.

Matic P. je zasedel 9. mesto med govorci, Matej K. je bil tretji, Katja M. druga in Špelca J. prva govorka turnirja. Trije prvi govorci med debaterji začetniki sestavljajo ekipo Vsaj prvi, ki je bila razglašena za najboljšo ekipo med začetniki.

Deni P. je zasedel odlično 12. mesto med vsemi govorci.

Čestitke vsem!                

Mentorica Debatnega kluba: Zvonka Lavbič Saje

DSCN0446.JPG

Več slik

Več

Image X of Y | « Prejšnje | Naslednje »
 
 
cookieassistant.com