Debatni klub

Vabi vse učence od 6. do 9.razreda, ki radi nastopajo in utemeljeno izražajo svoje poglede in mnenja. Mi potujemo, po Sloveniji, na televizijo in pridemo tudi v parlament.

Zvonka Lavbič Saje

Naš Debatni klub je na prvem programu radia Slovenija v oddaji HUDO! predstavljal debato. Posnetek si lahko ogledate na spodnji povezavi:

http://www.rtvslo.si/iskalnik?q=hudo&type=4&sort=1&group=2

DSCN0580.JPG

Več slik

Mentorica:Zvonka Lavbič Saje

Več

V soboto smo na naši šoli gostili državni debatni turnir. Udeležilo se ga je 42 ekip iz 20 šol iz vse Slovenije. Trditve, ki so bile razglašene neposredno na turnirju, nanje so se debaterji pripravljali eno uro, samostojno,  brez mentorja in spleta – so bile:

 -Hrana, ki vsebuje veliko maščob in/ali sladkorja, bi morala biti označena z napisi "zdravju škodljivo".

 -Vsi otroci bi morali biti cepljeni proti otroškim boleznim, četudi se starši s tem ne strinjajo.

-Pretirana uporaba interneta (stalna prisotnost na družabnih omrežjih, igrice ...) je največja grožnja za zdravje mladih.

Naša ekipa Vsaj prvi je dosegla prvo mesto med debaterji začetniki. Med najboljšimi debaterji začetniki pa so se zvrstili prav vsi: Špelca J. 2. mesto, Samo B. 5. mesto (to je bil njegov ognjeni krst), Matic P. 6.mesto, Katja M. 7. mesto in Matej K. 8. mesto.

V skupni razvrstitvi, med 126 govorci je Deni P. zasedel 9. mesto, njegova ekipa Sigurvegarar pa 10. mesto.

Bravo fantje in dekleti!

Prisrčna hvala tudi vsem, ki ste pripomogli, da je turnir tako dobro uspel. Hvala vam!

IMG_0238.JPG

Več slik

PIL-ovo kukalo

pilovo kukalo.jpg

Več

V soboto je bil na OŠ Komen drugi  debatni turnir na državni ravni. Sodelovalo je 75 govorcev. Debata trditev pa je zahtevala zastaviti argumente za in proti na trditev Pravica najstnikov do zasebnosti je pomembnejša od pravice staršev, da vedo in na impromptu trditev Jesti preveč je bolje kot jesti premalo.  Deni P. je zasedel osmo mesti med govorci. Ekipa Everest / Matic P., Beno Z. in Deni P./se je zavihtela na šesto mesto, Vsaj prvi  /Katja M., Špelca J. in Matej K./ pa so bili šestnajsti. Čestitke vsem!

DSCN0454.JPG

Mentorica Debatnega kluba: Zvonka Lavbič Saje

Več slik

Več

Na I. OŠ Celje  je bil prvi osnovnošolski turnir na državni ravni. Debatirali smo na trditev Umetna inteligenca prinaša več škode kot koristiin na impromptu trditev Vsaka OŠ bi morala imeti zelenjavni in sadni vrt za katerega bi morali skrbeti vsi učenci. Argumente za in proti je zastavilo  114 govorce v 38. ekipah.

Matic P. je zasedel 9. mesto med govorci, Matej K. je bil tretji, Katja M. druga in Špelca J. prva govorka turnirja. Trije prvi govorci med debaterji začetniki sestavljajo ekipo Vsaj prvi, ki je bila razglašena za najboljšo ekipo med začetniki.

Deni P. je zasedel odlično 12. mesto med vsemi govorci.

Čestitke vsem!                

Mentorica Debatnega kluba: Zvonka Lavbič Saje

DSCN0446.JPG

Več slik

Več

Na Rašici so novi debaterji osvajali debatne veščine, študirali debatno trditev in nanjo pripravili javno debato. Obiskali so nas tudi starejši debaterji in mladim upom podelili veliko pohval in vzpodbud. Delali smo intenzivno in se tudi dobro imeli.

100_2333.JPG

Mentorica debatnega kluba: Zvonka Lavbič Saje

Več slik

Več

Debatni tabor se bo odvijal od petka 29. septembra do nedelje 1.oktobra 2017.

Debaterji začetniki se bodo seznanili z veščinami debate: kritična obdelava virov, postopki oblikovanja argumentov, zagovor in negacija argumentov, javno nastopanje; Delo bo potekalo individualno in v  tričlanskih ekipah, v pomoč mi bodo tudi bivši debaterji.

Več

Image X of Y | « Prejšnje | Naslednje »
 
 
cookieassistant.com