Jedilnik

4.1.2016

 

 

Dopoldanska malica

 

Kosilo

Brezmesno kosilo

Popoldanska malica

Ponedeljek, 4.1.2016

Kuh (G, ss, s, l), sir (L), orehi (O), čaj z medom, mandarine

Puranji zrezek v gobovi omaki (G), široki rezanci (G, J), solata (zelena, čičerika, zelje), čaj

Široki rezanci z gobovo omako (G, J), solata (zelena, čičerika, zelje), čaj

Bombeta s sončnicami (G), ribezov nektar

Torek, 5.1.2016

 

Mlečni zdrob s posipom (G), bio kruh (G), sadje (jabolka, banane)

Goveja juha z zakuho (G, J, Z), pražen krompir, govedina v omaki (G), solata (zelena, pesa, rukola, kalčki), voda

Korenjeva juha z zakuho (G, J), pražen krompir, tofu v omaki (S, G), solata (zelena, pesa, rukola, kalčki), voda

Kruhov rogljič (G), jogurt (L)

Sreda, 6.1.2016

Graham žemlja (G), tunin namaz (R1, L), sveža paprika in redkvice, čaj z limono, hruške

Grahova krem juha (L), rižota s piščančjim mesom (g), solata (zelena, radič, koruza), limonada

Grahova krem juha (L), zelenjavna rižota (g), solata (zelena, radič, koruza), limonada

Bio skutino pecivo (G, J, L), jabolčni sok

Četrtek, 7.1.2106shema2.jpg

Šolski burek (G, L , Z, J, ss, s, o), navadni tekoči jogurt (L), SŠSZ

Gobova juha z ajdovo kašo (G, L), mesno zelenjavna nabodala, pečen krompir, priloga, solata (zelena, kitajsko zelje, bučna semena), voda

Gobova juha z ajdovo kašo (G, L ), zelenjavna nabodala, pečen krompir, priloga, solata (zelena, kitajsko zelje, bučna semena), voda

Presta (G), pomarančni sok

Petek, 8.1.2016

Pletenka (G), kakav (g), suho sadje in oreščki

Krompirjev golaž, kruh (G, s, ss, l), domači jabolčni zavitek (G, j, l, s, o), 100% sadni sok

Krompirjev golaž, kruh (G, s, ss, l), domači jabolčni zavitek (G, j, l, s, o), 100% sadni sok

Sveže sadje, krompirjeva štručka (G)

Seznam alergenov je objavljen na oglasni deski in v kuhinji. Označbe alergenov so informativne narave.   Učencem je v jedilnici vsak dan na voljo sadje, zelenjava in različne vrste kruha. Jedilnik se lahko spremeni!

 

SKLADNO Z Uredbo (EU) ŠT. 1169/2011, KI STOPI V VELJAVO 13.12.2014, na jedilnikih označujemo snovi, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti.

Alergeni so snovi, ki NISO strupene in NISO splošno škodljive, vendar lahko pri nekaterih ljudeh povzročajo alergije oz. preobčutljivosti.

Tabela 14- ih alergenov z oznako alergena in njegovim polnim imenom

 

ŠT

OZNAKA

ALERGEN

 

 

 

1

A

ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV

2

G*

ŽITA, KI VSEBUJEJO GLUTEN (pšenica (tudi pira in horasan =kamut)), ječmen, oves, rž, pira in proizvodi iz njih

3

GS

GORČIČNO SEME IN NJEGOVI PROIZVODI

4

J

JAJCA IN PROIZVODI IZ NJIH

5

L

MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI, KI VSEBUJEJO LAKTOZO

6

M

MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH (lignji, hobotnice, školjke)

7

O**

LUPINASTO SADJE – OREŠČKI (mandeljni, orehi, lešniki, indijski oreščki, brazilski oreščki, ameriški orehi, pistacija, makadamija) IN PROIZVODI IZ NJIH

8

R1

RIBE IN PROIZVODI IZ NJIH

9

R2

RAKI IN PROIZVODI IZ NJIH

10

S

ZRNJE SOJE IN PROIZVODI IZ NJIH

11

SO2

ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFITI (v koncentraciji več kot 100mg/kg ali 10mg/l, izraženi kot SO2)

12

SS

SEZAMOVO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA

13

V

VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA

14

Z

LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE (velja za vse vrste zelene , tudi gomoljno)

 

OPOMBE:

-          V KOLIKOR JE V JEDILNIKIH ALERGEN OZNAČEN Z malimi črkami, POMENI, DA SO V ŽIVILU LAHKO PRISOTNE SLEDI TEGA ALERGENA,

-          G* - v kolikor ni posebej navedeno, gre za pšenico,

-          O** - potrebno navesti vrsto oreščka (npr. lešnik, oreh,..),

-          ZA DODATNE INFORMACIJE V ZVEZI S PRISOTNOSTJO ALERGENOV ALI SLEDI ALERGENOV V DOLOČENEM ŽIVILU OZ. JEDI SE LAHKO OBRNETE NA ORGANIZATORJA ŠOLSKE PREHRANE,

-          ČE STE ALERGIČNI ALI PREOBČUTLJIVI NA KATEROKOLI DRUGO ŽIVILO ALI SESTAVINO ŽIVILA, SE POSVETUJETE Z ORGANIZATORJEM ŠOLSKE PREHRANE.

Mojca Bernot Sotenšek, organizator šolske prehrane



Oznake:
Kategorija: Jedilniki


 
 
cookieassistant.com