Jedilnik

5.2.2016

 

Dopoldanska malica

 

Kosilo

Brezmesno kosilo

Popoldanska malica

Ponedeljek, 8.2.2016

 

PRAZNIK

 

 

Torek, 9.2.2016  PUST

Pustni krof (G, J, L), mleko (L), sadje (jabolka, banane)

Polnozrnate testenine z mesno omako (G, j), riban sir (L), solata (zelena, koruza, kalčki, radič), čaj

Polnozrnate testenine s tunino omako (G, j), riban sir (L), solata (zelena, koruza, kalčki, radič), čaj

Grisini (G, L, s, ss), breskov nektar

Sreda, 10.2.2016

Kruh (polbeli (G), črni (G), koruzni (G)), tunin namaz (R1, L), čaj z limono, sadje (mandarine, hruške)

Grahova krem juha (L), mesno zelenjavna nabodala, pečen krompir ali prebranac, priloga, solata (zelena, pesa, zelje), voda

Grahova krem juha (L), zelenjavna nabodala, pečen krompir ali prebranac, priloga, solata (zelena, pesa, zelje), voda

Bio kakavovo pecivo (G), 100% jabolčni sok

Četrtek, 11.2.2106shema2.jpg

Pletenka s sezamom (G, L, S, SS), bio kefir (L), SŠSZ (paprika, redkvice)

Česnova krem juha (L), musaka (G, J, L), solata (zelena, čičerika, motovilec), limonada

Česnova krem juha (L), zelenjavna musaka (G, J, L), solata (zelena, čičerika, motovilec), limonada

Bio ovseni kruh (G), sveže sadje

Petek, 12.2.2016 9R INFORMATIVNI DAN

Kruh (G), sir (L), šipkov čaj, orehi (O), jabolka

Golaževa juha (G), kruh (G), carski praženec z malinovim prelivom (G, J, L), 100% sadni sok

Zelenjavna enolončnica, kruh (G), carski praženec z malinovim prelivom (G, J, L), 100% sadni sok

Koruzna štručka (G), ribezov nektar

Seznam alergenov je objavljen na oglasni deski in v kuhinji. Označbe alergenov so informativne narave.   Učencem je v jedilnici vsak dan na voljo sadje, zelenjava in različne vrste kruha. Jedilnik se lahko spremeni!

SKLADNO Z Uredbo (EU) ŠT. 1169/2011, KI STOPI V VELJAVO 13.12.2014, na jedilnikih označujemo snovi, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti.

Alergeni so snovi, ki NISO strupene in NISO splošno škodljive, vendar lahko pri nekaterih ljudeh povzročajo alergije oz. preobčutljivosti.

Tabela 14- ih alergenov z oznako alergena in njegovim polnim imenom

 

ŠT

OZNAKA

ALERGEN

 

 

 

1

A

ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV

2

G*

ŽITA, KI VSEBUJEJO GLUTEN (pšenica (tudi pira in horasan =kamut)), ječmen, oves, rž, pira in proizvodi iz njih

3

GS

GORČIČNO SEME IN NJEGOVI PROIZVODI

4

J

JAJCA IN PROIZVODI IZ NJIH

5

L

MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI, KI VSEBUJEJO LAKTOZO

6

M

MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH (lignji, hobotnice, školjke)

7

O**

LUPINASTO SADJE – OREŠČKI (mandeljni, orehi, lešniki, indijski oreščki, brazilski oreščki, ameriški orehi, pistacija, makadamija) IN PROIZVODI IZ NJIH

8

R1

RIBE IN PROIZVODI IZ NJIH

9

R2

RAKI IN PROIZVODI IZ NJIH

10

S

ZRNJE SOJE IN PROIZVODI IZ NJIH

11

SO2

ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFITI (v koncentraciji več kot 100mg/kg ali 10mg/l, izraženi kot SO2)

12

SS

SEZAMOVO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA

13

V

VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA

14

Z

LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE (velja za vse vrste zelene , tudi gomoljno)

 

OPOMBE:

-          V KOLIKOR JE V JEDILNIKIH ALERGEN OZNAČEN Z malimi črkami, POMENI, DA SO V ŽIVILU LAHKO PRISOTNE SLEDI TEGA ALERGENA,

-          G* - v kolikor ni posebej navedeno, gre za pšenico,

-          O** - potrebno navesti vrsto oreščka (npr. lešnik, oreh,..),

-          ZA DODATNE INFORMACIJE V ZVEZI S PRISOTNOSTJO ALERGENOV ALI SLEDI ALERGENOV V DOLOČENEM ŽIVILU OZ. JEDI SE LAHKO OBRNETE NA ORGANIZATORJA ŠOLSKE PREHRANE,

-          ČE STE ALERGIČNI ALI PREOBČUTLJIVI NA KATEROKOLI DRUGO ŽIVILO ALI SESTAVINO ŽIVILA, SE POSVETUJETE Z ORGANIZATORJEM ŠOLSKE PREHRANE.

Mojca Bernot Sotenšek, organizator šolske prehrane



Oznake:
Kategorija: Jedilniki


 
 
cookieassistant.com