Jedilnik

12.2.2016

 

 

Dopoldanska malica

 

Kosilo

Brezmesno kosilo

Popoldanska malica

Ponedeljek, 22.2.2016

Pletenka (G, ss, s, j, l), jogurtov napitek z manj sladkorja, sadje (jabolka, banane)

Goveji golaž (G), svaljki (G, L, J, s), solata (zelena, zelje, korenček), limonada

Svaljki (G, L, J, s) v paradižnikovi omaki, solata (zelena, zelje, korenček), limonada

Bio pecivo s čokolado (G, J, L)

Torek, 23.2.2016 

Kruh (polbeli (G, ss, s, l), koruzni (G, ss, s, l)), margarina Becel, marmelada, čaj z medom, sadje (mandarina, hruška)

Zelenjavna krem juha, Štefani pečenka (G, J), pire krompir (L), kremna špinača (L), solata (zelena, radič, fižol), voda

Zelenjavna krem juha, mehiški zavitek (G, J), pire krompir (L), kremna špinača (L), solata (zelena, radič, fižol), voda

Bio pecivo s sirom (G, L), 100% jabolčni sok

Sreda, 24.2.2016shema2.jpg

Bombeta s sezamom (G, SS), sojin polpet (G, S, l, j, z, gs, s, ss, v), priloga, SŠSZ (redkvice), voda

Pohorski lonec (G), domače pecivo z rožiči (G, J, L), kruh (G), 100% sadni sok

Pohorski lonec brez mesa (G), domače pecivo z rožiči (G, J, L), kruh (G), 100% sadni sok

Jogurtov desert s stračitelo (L)

Četrtek, 25.2.2106

Prosena kaša s suhimi slivami(L), bio ovseni kruh (G), sadje (banane)

Repa (g), matevž (L), pečenica, 100% sadni sok

Repa (g), matevž (L), vegi pečenica (J, G, S, z), 100% sadni sok

Kraljeva temna štručka s sezamom (G, J, L, SS, o), ribezov nektar

Petek, 26.2.2016

Kruh (G, ss, s, l), piščančja salama, sir (L), kislo zelje, sadni čaj, jabolka

Zelenjavna rižota (g), riban sir, solata (zelena, paprika, kitajsko zelje, čičerika), napitek

Zelenjavna rižota (g), riban sir, solata (zelena, paprika, kitajsko zelje, čičerika), napitek

Bio pšenično polbelo pecivo (G), pomarančni nektar

Seznam alergenov je objavljen na oglasni deski in v kuhinji. Označbe alergenov so informativne narave.   Učencem je v jedilnici vsak dan na voljo sadje, zelenjava in različne vrste kruha. Jedilnik se lahko spremeni!

SKLADNO Z Uredbo (EU) ŠT. 1169/2011, KI STOPI V VELJAVO 13.12.2014, na jedilnikih označujemo snovi, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti.

Alergeni so snovi, ki NISO strupene in NISO splošno škodljive, vendar lahko pri nekaterih ljudeh povzročajo alergije oz. preobčutljivosti.

Tabela 14- ih alergenov z oznako alergena in njegovim polnim imenom

 

ŠT

OZNAKA

ALERGEN

 

 

 

1

A

ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV

2

G*

ŽITA, KI VSEBUJEJO GLUTEN (pšenica (tudi pira in horasan =kamut)), ječmen, oves, rž, pira in proizvodi iz njih

3

GS

GORČIČNO SEME IN NJEGOVI PROIZVODI

4

J

JAJCA IN PROIZVODI IZ NJIH

5

L

MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI, KI VSEBUJEJO LAKTOZO

6

M

MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH (lignji, hobotnice, školjke)

7

O**

LUPINASTO SADJE – OREŠČKI (mandeljni, orehi, lešniki, indijski oreščki, brazilski oreščki, ameriški orehi, pistacija, makadamija) IN PROIZVODI IZ NJIH

8

R1

RIBE IN PROIZVODI IZ NJIH

9

R2

RAKI IN PROIZVODI IZ NJIH

10

S

ZRNJE SOJE IN PROIZVODI IZ NJIH

11

SO2

ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFITI (v koncentraciji več kot 100mg/kg ali 10mg/l, izraženi kot SO2)

12

SS

SEZAMOVO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA

13

V

VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA

14

Z

LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE (velja za vse vrste zelene , tudi gomoljno)

 

OPOMBE:

-          V KOLIKOR JE V JEDILNIKIH ALERGEN OZNAČEN Z malimi črkami, POMENI, DA SO V ŽIVILU LAHKO PRISOTNE SLEDI TEGA ALERGENA,

-          G* - v kolikor ni posebej navedeno, gre za pšenico,

-          O** - potrebno navesti vrsto oreščka (npr. lešnik, oreh,..),

-          ZA DODATNE INFORMACIJE V ZVEZI S PRISOTNOSTJO ALERGENOV ALI SLEDI ALERGENOV V DOLOČENEM ŽIVILU OZ. JEDI SE LAHKO OBRNETE NA ORGANIZATORJA ŠOLSKE PREHRANE,

-          ČE STE ALERGIČNI ALI PREOBČUTLJIVI NA KATEROKOLI DRUGO ŽIVILO ALI SESTAVINO ŽIVILA, SE POSVETUJETE Z ORGANIZATORJEM ŠOLSKE PREHRANE.

Mojca Bernot Sotenšek, organizator šolske prehrane



Oznake:
Kategorija: Jedilniki


 
 
cookieassistant.com