Jedilnik

15.4.2016

 

Dopoldanska malica

 

Kosilo

Brezmesno kosilo

Popoldanska malica

Ponedeljek, 18.4.2016

Mlečni zdrob s posipom (G), bio črni kruh (G), banane

Metuljčki (G, j) z mesno omako, riban sir (L), solata (zelena, kitajsko zelje, čičerika, redkvice), 100% sadni sok

Metuljčki (G, j) s paradižnikovo omako, riban sir (L), solata (zelena, kitajsko zelje, čičerika, redkvice), 100% sadni sok

Pizza štručka (G, L), breskov nektar

Torek, 19.4.2016

Kruh (polbeli (G), pisani (G), ajdov (G)), sir (L), orehi (O), jabolka, limonada

Goveji zrezki v naravni omaki (G), sirovi štruklji (G, L, J, s) ali ajdova kaša (g), solata (zelena, jajca, motovilec, paprika), voda

Tofu (S), sirovi štruklji (G, L, J, s) ali ajdova kaša (g), solata (zelena, jajca, motovilec, paprika), voda

Bio kakavovo pecivo (G), mleko (L)

Sreda, 20.4.2016shema2.jpg

 

Šolski burek (G, L , Z, J, ss, s, o), navadni tekoči jogurt (L), SŠSZ

Pohorski lonec (G), kruh (G), domače pecivo s kokosom (G, L, J), 100% sadni sok

Pohorski lonec (G) brez mesa, kruh (G), domače pecivo s kokosom (G, L, J), 100% sadni sok

Grisini (G, L, s, ss), 100% pomarančni sok

Četrtek, 21.4.2106

Kruh (koruzni (G), polbeli(G), s semeni (G)), čokoladni namaz  (L, O lešniki, S), mleko (L), sadje (hruška, jabolka)

Zelenjavna krem juha (L), pečenka, pražen krompir, solata (zelena, zelje, paradižnik), čaj

Zelenjavna krem juha (L), brokolijevi ocvrtki (G, S, J, Z), pražen krompir, solata (zelena, zelje, paradižnik), čaj

Sadni jogurt (L), ½ žemljice (G)

Petek, 22.4.2016

Bombeta graham (G), suha salama, kisla kumarica in paprika, topljeni sir, napitek

Rižota z gobami (g), riban sir (L), solata (zelena, radič, fižol), ananasov kompot, voda

Rižota z gobami (g), riban sir (L), solata (zelena, radič, fižol), ananasov kompot, voda

Pirin buhtelj z marmelado (G, J, L), jabolčni nektar

Seznam alergenov je objavljen na oglasni deski in v kuhinji. Označbe alergenov so informativne narave.   Učencem je v jedilnici vsak dan na voljo sadje, zelenjava in različne vrste kruha. Jedilnik se lahko spremeni!

SKLADNO Z Uredbo (EU) ŠT. 1169/2011, KI STOPI V VELJAVO 13.12.2014, na jedilnikih označujemo snovi, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti.

Alergeni so snovi, ki NISO strupene in NISO splošno škodljive, vendar lahko pri nekaterih ljudeh povzročajo alergije oz. preobčutljivosti.

Tabela 14- ih alergenov z oznako alergena in njegovim polnim imenom

 

ŠT

OZNAKA

ALERGEN

 

 

 

1

A

ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV

2

G*

ŽITA, KI VSEBUJEJO GLUTEN (pšenica (tudi pira in horasan =kamut)), ječmen, oves, rž, pira in proizvodi iz njih

3

GS

GORČIČNO SEME IN NJEGOVI PROIZVODI

4

J

JAJCA IN PROIZVODI IZ NJIH

5

L

MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI, KI VSEBUJEJO LAKTOZO

6

M

MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH (lignji, hobotnice, školjke)

7

O**

LUPINASTO SADJE – OREŠČKI (mandeljni, orehi, lešniki, indijski oreščki, brazilski oreščki, ameriški orehi, pistacija, makadamija) IN PROIZVODI IZ NJIH

8

R1

RIBE IN PROIZVODI IZ NJIH

9

R2

RAKI IN PROIZVODI IZ NJIH

10

S

ZRNJE SOJE IN PROIZVODI IZ NJIH

11

SO2

ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFITI (v koncentraciji več kot 100mg/kg ali 10mg/l, izraženi kot SO2)

12

SS

SEZAMOVO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA

13

V

VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA

14

Z

LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE (velja za vse vrste zelene , tudi gomoljno)

 

OPOMBE:

-          V KOLIKOR JE V JEDILNIKIH ALERGEN OZNAČEN Z malimi črkami, POMENI, DA SO V ŽIVILU LAHKO PRISOTNE SLEDI TEGA ALERGENA,

-          G* - v kolikor ni posebej navedeno, gre za pšenico,

-          O** - potrebno navesti vrsto oreščka (npr. lešnik, oreh,..),

-          ZA DODATNE INFORMACIJE V ZVEZI S PRISOTNOSTJO ALERGENOV ALI SLEDI ALERGENOV V DOLOČENEM ŽIVILU OZ. JEDI SE LAHKO OBRNETE NA ORGANIZATORJA ŠOLSKE PREHRANE,

-          ČE STE ALERGIČNI ALI PREOBČUTLJIVI NA KATEROKOLI DRUGO ŽIVILO ALI SESTAVINO ŽIVILA, SE POSVETUJETE Z ORGANIZATORJEM ŠOLSKE PREHRANE.

Mojca Bernot Sotenšek, organizator šolske prehrane



Oznake:
Kategorija: Jedilniki


 
 
cookieassistant.com