jedilnik

6.5.2016

 

Dopoldanska malica

 

Kosilo

Brezmesno kosilo

Popoldanska malica

Ponedeljek, 9.5.2016

Kruh (kefirjev z ovsenimi kosmiči (G, L), kefirjev pirin kruh (G, L), kefirjev polbeli kruh (G, L)), sir za mazanje (L), paradižnik Lušt, jabolka, napitek

Špageti z mesno omako (G,j), riban sir (L), solata (zelena, zelje, radič, fižol), sladoled, voda

Špageti s tunino omako (G,j), riban sir (L), solata (zelena, zelje, radič, fižol), sladoled, voda

Borovničev muffin iz ekoloških sestavin (G, L, J)

Torek, 10.5.2016shema2.jpg

Hot dog štručka (G), piščančja hrenovka, priloga, sadje (SŠSZ - jagode), cedevita

Zdrobova juha (G), mesno zelenjavna nabodala, pečen krompir, priloga, solata (zelena, ohrovt, motovilec, leča), limonada

Zdrobova juha (G),  zelenjavna nabodala, pečen krompir, priloga, solata (zelena, ohrovt, motovilec, leča), limonada

Bučna bombeta s sončnicami (G), probiotični pinjenec (L)

Sreda, 11.5.2016

 

Pletenka (G), mlečni smoothie (L), sadje (jabolka)

Pasulj s suhim mesom (G), carski praženec z malinovim prelivom (G, L, J), kruh (G), 100% sadni sok

Pasulj brez mesa (G), carski praženec z malinovim prelivom (G, L, J), kruh (G), 100% sadni sok

Sveže sadje, bio koruzno mešano pecivo (G)

Četrtek, 12.5.2016

Kruh (pira korenje (G, ss), iz tatarske ajde (G, ss), margarina Becel, bio marmelada ali med, kakav, sadje (banane, hruške)

Kostna juha z zakuho (G, J), puranji zrezek v naravni omaki, 3 žita (G) ali zelenjavni narastek (G, L, J), solata (zelena, radič, kalčki, rukola), čaj

Korenjeva juha z zakuho (G, J), tofu (S) v omaki, 3 žita (G) ali zelenjavni narastek (G, L, J), solata (zelena, radič, kalčki, rukola), čaj

Riževi vaflji, ribezov nektar

Petek, 13.5.2016

Temna ciabatta (G), piščančja salama, mozzarela (L), paprika, jabolka, limonada

Cvetačna krem juha (L), sojin polpet (G, S, l, j, z, gs, s, ss, v), pire krompir (L), kremna špinača (L),  solata (zelena, pesa, koruza), voda

Cvetačna krem juha (L), sojin polpet (G, S, l, j, z, gs, s, ss, v), pire krompir (L), kremna špinača (L),  solata (zelena, pesa, koruza), voda

Bio maslena štručka (G, L), mleko

Seznam alergenov je objavljen na oglasni deski in v kuhinji. Označbe alergenov so informativne narave.   Učencem je v jedilnici vsak dan na voljo sadje, zelenjava in različne vrste kruha. Jedilnik se lahko spremeni!

SKLADNO Z Uredbo (EU) ŠT. 1169/2011, KI STOPI V VELJAVO 13.12.2014, na jedilnikih označujemo snovi, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti.

Alergeni so snovi, ki NISO strupene in NISO splošno škodljive, vendar lahko pri nekaterih ljudeh povzročajo alergije oz. preobčutljivosti.

Tabela 14- ih alergenov z oznako alergena in njegovim polnim imenom

 

ŠT

OZNAKA

ALERGEN

 

 

 

1

A

ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV

2

G*

ŽITA, KI VSEBUJEJO GLUTEN (pšenica (tudi pira in horasan =kamut)), ječmen, oves, rž, pira in proizvodi iz njih

3

GS

GORČIČNO SEME IN NJEGOVI PROIZVODI

4

J

JAJCA IN PROIZVODI IZ NJIH

5

L

MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI, KI VSEBUJEJO LAKTOZO

6

M

MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH (lignji, hobotnice, školjke)

7

O**

LUPINASTO SADJE – OREŠČKI (mandeljni, orehi, lešniki, indijski oreščki, brazilski oreščki, ameriški orehi, pistacija, makadamija) IN PROIZVODI IZ NJIH

8

R1

RIBE IN PROIZVODI IZ NJIH

9

R2

RAKI IN PROIZVODI IZ NJIH

10

S

ZRNJE SOJE IN PROIZVODI IZ NJIH

11

SO2

ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFITI (v koncentraciji več kot 100mg/kg ali 10mg/l, izraženi kot SO2)

12

SS

SEZAMOVO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA

13

V

VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA

14

Z

LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE (velja za vse vrste zelene , tudi gomoljno)

 

OPOMBE:

-          V KOLIKOR JE V JEDILNIKIH ALERGEN OZNAČEN Z malimi črkami, POMENI, DA SO V ŽIVILU LAHKO PRISOTNE SLEDI TEGA ALERGENA,

-          G* - v kolikor ni posebej navedeno, gre za pšenico,

-          O** - potrebno navesti vrsto oreščka (npr. lešnik, oreh,..),

-          ZA DODATNE INFORMACIJE V ZVEZI S PRISOTNOSTJO ALERGENOV ALI SLEDI ALERGENOV V DOLOČENEM ŽIVILU OZ. JEDI SE LAHKO OBRNETE NA ORGANIZATORJA ŠOLSKE PREHRANE,

-          ČE STE ALERGIČNI ALI PREOBČUTLJIVI NA KATEROKOLI DRUGO ŽIVILO ALI SESTAVINO ŽIVILA, SE POSVETUJETE Z ORGANIZATORJEM ŠOLSKE PREHRANE.

Mojca Bernot Sotenšek, organizator šolske prehrane



Oznake:
Kategorija: Jedilniki


 
 
cookieassistant.com