Jedilnik

21.10.2016

 

Dopoldanska malica

 

Kosilo

Brezmesno kosilo

Popoldanska malica

Ponedeljek, 24.10.2016l

Kruh (polbeli (G), koruzni (G), s semeni (G)), maslo (L), med ali bio marmelada, bela kava (L, G), jabolka

Piščančji paprikaš (G), kus kus (G), mešana solata (zelena, kumarice, pesa, kalčki), kompot, voda

Paprikaš (G), kus kus (G), mešana solata (zelena, kumarice, pesa, kalčki), kompot, voda

Presta (G, l), 100% sadni sok

Torek, 25.10.2016

Mlečni zdrob s posipom (L, g), bio ajdov mešani kruh (G), (banane)

Kostna juha z zakuho, sv. pečenka, pražen krompir, solata (zelena, kitajsko zelje, feta sir, paradižnik), voda 

Korenjeva juha z zakuho, sojin polpet (G, S, l, j, z, gs, ss, v), pražen krompir, solata (zelena, kitajsko zelje, feta sir, paradižnik), voda 

Bio skutin sonček (G, L, J), bio mleko

Sreda, 26.10.2016

ŠD (sendvič)

Graham bombeta (G), ribe (R1), paradižnik Lušt, sadni čaj z limono, sadje (melona)

Pohorski lonec z bio mesom (G), kruh (G), carski praženec s prelivom, 100% sadni sok

Ješprenova enolončnica brez mesa (G), kruh (G), carski praženec s prelivom, 100% sadni sok

Riževi vaflji, 100% sadni sok

Četrtek, 27.10.2016

Kruh (G), sir (L), orehi (O), jabolka, metin čaj z medom

Cvetačna krem juha (L), zelenjavni mehiški žepek (G, J), pire krompir (L), solata (zelena, pesa, fižol, jajca), čaj

Cvetačna krem juha (L), zelenjavni mehiški žepek (G, J), pire krompir (L), solata (zelena, pesa, fižol, jajca), čaj

Sveže sadje, bio pirino pecivo s posipom

Petek, 28.10.2016shema2.jpg

 

Makova štručka (G), sadni smoothie (L), SŠSZ (mandarine, hruške)

Puranji zrezek z bučkami in orehi (L, O, G), široki rezanci (G, J), solata (zelena, zelje, koruza), voda

Široki rezanci (G, J) z bučkami in orehi (L, O, G), solata (zelena, zelje, koruza), voda

Muffin z bučnicami (G, J, L), marelični nektar

Seznam alergenov je objavljen na oglasni deski in v kuhinji. Označbe alergenov so informativne narave.   Učencem so v jedilnici vsak dan na voljo sadje, zelenjava in različne vrste kruha. Jedilnik se lahko spremeni!

SKLADNO Z Uredbo (EU) ŠT. 1169/2011, KI STOPI V VELJAVO 13.12.2014, na jedilnikih označujemo snovi, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti.

Alergeni so snovi, ki NISO strupene in NISO splošno škodljive, vendar lahko pri nekaterih ljudeh povzročajo alergije oz. preobčutljivosti.

Tabela 14- ih alergenov z oznako alergena in njegovim polnim imenom

 

ŠT

OZNAKA

ALERGEN

 

 

 

1

A

ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV

2

G*

ŽITA, KI VSEBUJEJO GLUTEN (pšenica (tudi pira in horasan =kamut)), ječmen, oves, rž, pira in proizvodi iz njih

3

GS

GORČIČNO SEME IN NJEGOVI PROIZVODI

4

J

JAJCA IN PROIZVODI IZ NJIH

5

L

MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI, KI VSEBUJEJO LAKTOZO

6

M

MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH (lignji, hobotnice, školjke)

7

O**

LUPINASTO SADJE – OREŠČKI (mandeljni, orehi, lešniki, indijski oreščki, brazilski oreščki, ameriški orehi, pistacija, makadamija) IN PROIZVODI IZ NJIH

8

R1

RIBE IN PROIZVODI IZ NJIH

9

R2

RAKI IN PROIZVODI IZ NJIH

10

S

ZRNJE SOJE IN PROIZVODI IZ NJIH

11

SO2

ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFITI (v koncentraciji več kot 100mg/kg ali 10mg/l, izraženi kot SO2)

12

SS

SEZAMOVO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA

13

V

VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA

14

Z

LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE (velja za vse vrste zelene , tudi gomoljno)

 

OPOMBE:

-          V KOLIKOR JE V JEDILNIKIH ALERGEN OZNAČEN Z malimi črkami, POMENI, DA SO V ŽIVILU LAHKO PRISOTNE SLEDI TEGA ALERGENA,

-          G* - v kolikor ni posebej navedeno, gre za pšenico,

-          O** - potrebno navesti vrsto oreščka (npr. lešnik, oreh,..),

-          ZA DODATNE INFORMACIJE V ZVEZI S PRISOTNOSTJO ALERGENOV ALI SLEDI ALERGENOV V DOLOČENEM ŽIVILU OZ. JEDI SE LAHKO OBRNETE NA ORGANIZATORJA ŠOLSKE PREHRANE,

-          ČE STE ALERGIČNI ALI PREOBČUTLJIVI NA KATEROKOLI DRUGO ŽIVILO ALI SESTAVINO ŽIVILA, SE POSVETUJETE Z ORGANIZATORJEM ŠOLSKE PREHRANE.

Mojca Bernot Sotenšek, organizator šolske prehrane



Oznake:
Kategorija: Jedilniki


 
 
cookieassistant.com