Jedilnik

14.4.2017

 

Dopoldanska malica

 

Kosilo

Brezmesno kosilo

Popoldanska malica

Ponedeljek, 17.4.2017

 

VELIKONOČNI PONEDELJEK

Torek, 18.4.2017

 

Mlečni riž (L) s posipom (g), bio črni kruh (G), banane

Puranji zrezek v gobovi omaki (G), sirovi štruklji (G, L, J, s), solata (zelena, zelje, radič, fižol), voda

Sirovi štruklji (G, J, L,s) v gobovi omaki, solata (zelena, zelje, radič, fižol), voda

Bio koruzno mešano pecivo z manj soli (G), marelični nektar

Sreda, 19.4.2017  SŠSZ

 shema2.jpg

Kruh (polbeli (G), ovseni (G), pirin (G), sir za mazanje (L), paprika, sadje (jabolka, mandarine), šipkov čaj z limono

 

Korenčkova juha z zakuho (G,J), mesno zelenjavna lazanja (G, J, L), solata (zelena, cvetača, paradižnik), voda

Korenčkova juha z zakuho (G,J), zelenjavna lazanja (G, L, J), solata (zelena, cvetača, paradižnik), voda

 

Sveže sadje, črna bombeta (G)

Četrtek, 20.4.2017

 

Polnozrnata žemlja (G), tuna (R1), paradižnik Lušt, redkvice, sadni čaj z medom, sadje (jabolka)

Fižolova juha z mesom in testeninami (G, J), kruh (G), domač jabolčni zavitek (G, j, l, s, o), 100 % sadni sok

Fižolova juha s testeninami (G, J), kruh (G), domač jabolčni zavitek (G, j, l, s, o), 100 % sadni sok

Riževi vaflji, multivitaminski nektar

Petek, 21.4.2017

 

Makova štručka (G), kakav (L, g), hruška

 

Paradižnikova juha s kvinojo, sojin polpet (G, S, l, j, z, gs, ss, v), špinača (L), pire krompir (L), solata (zelena, pesa, koruza), voda

Paradižnikova juha s kvinojo, sojin polpet (G, S, l, j, z, gs, ss, v), špinača (L), pire krompir (L), solata (zelena, pesa, koruza), voda

Prepečenec (G, l), bio kefir s hrustljavimi kosmiči (L)

Seznam alergenov je objavljen na oglasni deski in v kuhinji. Označbe alergenov so informativne narave.   Učencem so v jedilnici vsak dan na voljo sadje, zelenjava in različne vrste kruha. Jedilnik se lahko spremeni!

 

SKLADNO Z Uredbo (EU) ŠT. 1169/2011, KI STOPI V VELJAVO 13.12.2014, na jedilnikih označujemo snovi, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti.

Alergeni so snovi, ki NISO strupene in NISO splošno škodljive, vendar lahko pri nekaterih ljudeh povzročajo alergije oz. preobčutljivosti.

Tabela 14- ih alergenov z oznako alergena in njegovim polnim imenom

 

ŠT

OZNAKA

ALERGEN

 

 

 

1

A

ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV

2

G*

ŽITA, KI VSEBUJEJO GLUTEN (pšenica (tudi pira in horasan =kamut)), ječmen, oves, rž, pira in proizvodi iz njih

3

GS

GORČIČNO SEME IN NJEGOVI PROIZVODI

4

J

JAJCA IN PROIZVODI IZ NJIH

5

L

MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI, KI VSEBUJEJO LAKTOZO

6

M

MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH (lignji, hobotnice, školjke)

7

O**

LUPINASTO SADJE – OREŠČKI (mandeljni, orehi, lešniki, indijski oreščki, brazilski oreščki, ameriški orehi, pistacija, makadamija) IN PROIZVODI IZ NJIH

8

R1

RIBE IN PROIZVODI IZ NJIH

9

R2

RAKI IN PROIZVODI IZ NJIH

10

S

ZRNJE SOJE IN PROIZVODI IZ NJIH

11

SO2

ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFITI (v koncentraciji več kot 100mg/kg ali 10mg/l, izraženi kot SO2)

12

SS

SEZAMOVO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA

13

V

VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA

14

Z

LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE (velja za vse vrste zelene , tudi gomoljno)

 

OPOMBE:

-          V KOLIKOR JE V JEDILNIKIH ALERGEN OZNAČEN Z malimi črkami, POMENI, DA SO V ŽIVILU LAHKO PRISOTNE SLEDI TEGA ALERGENA,

-          G* - v kolikor ni posebej navedeno, gre za pšenico,

-          O** - potrebno navesti vrsto oreščka (npr. lešnik, oreh,..),

-          ZA DODATNE INFORMACIJE V ZVEZI S PRISOTNOSTJO ALERGENOV ALI SLEDI ALERGENOV V DOLOČENEM ŽIVILU OZ. JEDI SE LAHKO OBRNETE NA ORGANIZATORJA ŠOLSKE PREHRANE,

-          ČE STE ALERGIČNI ALI PREOBČUTLJIVI NA KATEROKOLI DRUGO ŽIVILO ALI SESTAVINO ŽIVILA, SE POSVETUJETE Z ORGANIZATORJEM ŠOLSKE PREHRANE.

Mojca Bernot Sotenšek, organizator šolske prehrane



Oznake:
Kategorija: Jedilniki


 
 
cookieassistant.com