Jedilnik

30.4.2017

 

Dopoldanska malica

 

Kosilo

Brezmesno kosilo

Popoldanska malica

Ponedeljek, 1.5.2017

 

PRAZNIK DELA

Torek, 2.5.2017

 

PRAZNIK DELA

Sreda, 3.5.2017 

 

Kruh (polbeli (G), ajdov (G), koruzni (G)), maslo (L), med, čaj, jabolko

Cvetačna krem juha (L), zrezek v naravni omaki, dušen riž ali zelenjavni narastek (L, G, J), solata (zelena, pesa, koruza), voda

 

Cvetačna krem juha (L), sojin polpet (G, S, l, j, z, gs, ss, v)  v vrtnarski omaki (G), dušen riž ali zelenjavni narastek ( (L, G, J),  solata (zelena, pesa, koruza), voda

Grisini (G, l), breskov nektar

Četrtek, 4.5.2017 SŠSZ

 

Prosena kaša (L) s posipom (g), bio polnozrnat kruh (G), suho sadje

Špargljeva krem juha (L),

štefani pečenka (G, L), pire krompir (L), solata (zelena, paradižnik, fižol), voda

Špargljeva krem juha (L), ocvrti sir (G, L, J), pire krompir (L), solata (zelena, paradižnik, fižol), voda

Sveže sadje (jabolko), bombeta s sezamom (G, SS)

Petek, 5.5.2017 pohod

 

Sendvič (G, L), voda

Peresniki s tunino omako (G, J),  kruh (G), solata (zelena, radič, korenje), sok

Peresniki s tunino omako (G, J),  kruh (G), solata (zelena, radič, korenje), sok

Navadni probiotični jogurt (L), graham žemljica (G)

Seznam alergenov je objavljen na oglasni deski in v kuhinji. Označbe alergenov so informativne narave.   Učencem so v jedilnici vsak dan na voljo sadje, zelenjava in različne vrste kruha. Jedilnik se lahko spremeni!

 

 

SKLADNO Z Uredbo (EU) ŠT. 1169/2011, KI STOPI V VELJAVO 13.12.2014, na jedilnikih označujemo snovi, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti.

Alergeni so snovi, ki NISO strupene in NISO splošno škodljive, vendar lahko pri nekaterih ljudeh povzročajo alergije oz. preobčutljivosti.

Tabela 14- ih alergenov z oznako alergena in njegovim polnim imenom

 

ŠT

OZNAKA

ALERGEN

 

 

 

1

A

ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV

2

G*

ŽITA, KI VSEBUJEJO GLUTEN (pšenica (tudi pira in horasan =kamut)), ječmen, oves, rž, pira in proizvodi iz njih

3

GS

GORČIČNO SEME IN NJEGOVI PROIZVODI

4

J

JAJCA IN PROIZVODI IZ NJIH

5

L

MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI, KI VSEBUJEJO LAKTOZO

6

M

MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH (lignji, hobotnice, školjke)

7

O**

LUPINASTO SADJE – OREŠČKI (mandeljni, orehi, lešniki, indijski oreščki, brazilski oreščki, ameriški orehi, pistacija, makadamija) IN PROIZVODI IZ NJIH

8

R1

RIBE IN PROIZVODI IZ NJIH

9

R2

RAKI IN PROIZVODI IZ NJIH

10

S

ZRNJE SOJE IN PROIZVODI IZ NJIH

11

SO2

ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFITI (v koncentraciji več kot 100mg/kg ali 10mg/l, izraženi kot SO2)

12

SS

SEZAMOVO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA

13

V

VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA

14

Z

LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE (velja za vse vrste zelene , tudi gomoljno)

 

OPOMBE:

-          V KOLIKOR JE V JEDILNIKIH ALERGEN OZNAČEN Z malimi črkami, POMENI, DA SO V ŽIVILU LAHKO PRISOTNE SLEDI TEGA ALERGENA,

-          G* - v kolikor ni posebej navedeno, gre za pšenico,

-          O** - potrebno navesti vrsto oreščka (npr. lešnik, oreh,..),

-          ZA DODATNE INFORMACIJE V ZVEZI S PRISOTNOSTJO ALERGENOV ALI SLEDI ALERGENOV V DOLOČENEM ŽIVILU OZ. JEDI SE LAHKO OBRNETE NA ORGANIZATORJA ŠOLSKE PREHRANE,

-          ČE STE ALERGIČNI ALI PREOBČUTLJIVI NA KATEROKOLI DRUGO ŽIVILO ALI SESTAVINO ŽIVILA, SE POSVETUJETE Z ORGANIZATORJEM ŠOLSKE PREHRANE.

Mojca Bernot Sotenšek, organizator šolske prehrane

 

 

 
 


Oznake:
Kategorija: Jedilniki


 
 
cookieassistant.com