Jedilnik

1.12.2017

 

Dopoldanska malica

 

Kosilo

Brezmesno kosilo

Popoldanska malica

Ponedeljek,  SŠSZ4.12.2017 shema2.jpg

Šolski sirni burek (G, L, J), bio navadni tekoči jogurt (L), sadje SŠSZ (hruške, redkvice)

Goveji golaž (bio meso), kruh (G), svaljki (G, L, J, s), solata (zelena, zelje, fižol, pesa), voda

Svaljki (G, L, J, s) v paradižnikovi omaki, kruh (G), solata (zelena, zelje, fižol, pesa), voda

Bananin muffin iz ekoloških sestavin (G, L, J), pomarančni nektar

Torek, 5.12.2017

Kruh (polbeli (G), s semeni (G), pisani (G)), sadno skutin namaz (L), šipkov čaj, sadje (mandarine, banane)

Kisla repa (G), matevž (L), pečenica, 100% sadni sok

Kisla repa (G), matevž (L), vegi pečenica, 100% sadni sok

Koruzna štručka s sirom (G, L), bio pitno mleko (L)

Sreda, 6.12.2017 

Miklavževo pecivo (G, L, J), lipov čaj z medom in limono, suho sadje

Metuljčki z mesno omako (G, j), riban sir (L), solata (zelena, radič, rukola, čičerika), cedevita

Metuljčki s tunino omako (G, j, R1), riban sir (L), solata (zelena, radič, rukola, čičerika), cedevita

Sveže sadje, bio kamutova štručka (G)

Četrtek, 7.12.2017

Bio kruh (G), mortadela, sir (L), vložena zelenjava, limonada, jabolka

Paradižnikova juha s kvinojo, pleskavica, priloga, pečen krompir, solata (zelena, motovilec, paprika, feta sir), voda

Paradižnikova juha s kvinojo, pečena zelenjava, priloga, pečen krompir, solata (zelena, motovilec, paprika, feta sir), voda

Puding (L)

Petek , 8.12.2017

Pletenka (G), kakav (L, g), sadje (mandarine, hruške)

Krompirjev juha brez mesa (G), domači jabolčni zavitek (G, L, J), kruh (G), 100% sadni sok

Krompirjev juha brez mesa (G), domači jabolčni zavitek (G, L, J), kruh (G), 100% sadni sok

Grisini (G, l), jabolčni nektar

Seznam alergenov je objavljen na oglasni deski in v kuhinji. Označbe alergenov so informativne narave.   Učencem so v jedilnici vsak dan na voljo sadje, zelenjava in različne vrste kruha. Jedilnik se lahko spremeni!

SKLADNO Z Uredbo (EU) ŠT. 1169/2011, KI STOPI V VELJAVO 13.12.2014, na jedilnikih označujemo snovi, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti.

Alergeni so snovi, ki NISO strupene in NISO splošno škodljive, vendar lahko pri nekaterih ljudeh povzročajo alergije oz. preobčutljivosti.

Tabela 14- ih alergenov z oznako alergena in njegovim polnim imenom

 

ŠT

OZNAKA

ALERGEN

 

 

 

1

A

ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV

2

G*

ŽITA, KI VSEBUJEJO GLUTEN (pšenica (tudi pira in horasan =kamut)), ječmen, oves, rž, pira in proizvodi iz njih

3

GS

GORČIČNO SEME IN NJEGOVI PROIZVODI

4

J

JAJCA IN PROIZVODI IZ NJIH

5

L

MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI, KI VSEBUJEJO LAKTOZO

6

M

MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH (lignji, hobotnice, školjke)

7

O**

LUPINASTO SADJE – OREŠČKI (mandeljni, orehi, lešniki, indijski oreščki, brazilski oreščki, ameriški orehi, pistacija, makadamija) IN PROIZVODI IZ NJIH

8

R1

RIBE IN PROIZVODI IZ NJIH

9

R2

RAKI IN PROIZVODI IZ NJIH

10

S

ZRNJE SOJE IN PROIZVODI IZ NJIH

11

SO2

ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFITI (v koncentraciji več kot 100mg/kg ali 10mg/l, izraženi kot SO2)

12

SS

SEZAMOVO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA

13

V

VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA

14

Z

LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE (velja za vse vrste zelene , tudi gomoljno)

 

OPOMBE:

-          V KOLIKOR JE V JEDILNIKIH ALERGEN OZNAČEN Z malimi črkami, POMENI, DA SO V ŽIVILU LAHKO PRISOTNE SLEDI TEGA ALERGENA,

-          G* - v kolikor ni posebej navedeno, gre za pšenico,

-          O** - potrebno navesti vrsto oreščka (npr. lešnik, oreh,..),

-          ZA DODATNE INFORMACIJE V ZVEZI S PRISOTNOSTJO ALERGENOV ALI SLEDI ALERGENOV V DOLOČENEM ŽIVILU OZ. JEDI SE LAHKO OBRNETE NA ORGANIZATORJA ŠOLSKE PREHRANE,

-          ČE STE ALERGIČNI ALI PREOBČUTLJIVI NA KATEROKOLI DRUGO ŽIVILO ALI SESTAVINO ŽIVILA, SE POSVETUJETE Z ORGANIZATORJEM ŠOLSKE PREHRANE.

Mojca Bernot Sotenšek, organizator šolske prehrane



Oznake:
Kategorija: Jedilniki


 
 
cookieassistant.com