Jedilnik

30.3.2018

 

Dopoldanska malica

 

Kosilo

Brezmesno kosilo

Popoldanska malica

Ponedeljek 2.4.2018 

 

VELIKONOČNI

PONEDELJEK

 

Torek, 3.4.2018

Kruh (polbeli (G), koruzni (G), črni (G)), sirni namaz – različni okusi  (L),  metin čaj, sadje (banana, jabolko)

Testenine z milansko omako (G, J), riban sir, solata (zelena, korenček, fižol, motovilec), kivi, limonada

Testenine z grahovo omako (G, J), riban sir, solata (zelena, korenček, fižol, motovilec), kivi, limonada

Jogurt (L), prepečenec (G, l)

Sreda, 4.4.2018 

Kraljeva fit štručka (G, S, SS, l, j, o), navadni probiotični jogurt (L), suho sadje

Brokolijeva krem juha (L), telečji zrezek v omaki, riž z zelenjavo, solata (zelena, jajca, ohrovt, radič), napitek

Brokolijeva krem juha (L), vegi hrenovka (S, GS, J, z, g), riž z zelenjavo, solata (zelena, jajca, ohrovt, radič), napitek

Sveže sadje, bio polnozrnato pecivo (G)

Četrtek, 5.4.2018

Bio kruh (G), pašteta (l), paprika, napitek, sadje (hruška, mandarina)

Ješprenj s suhim mesom (G), kruh (G), domače kremne rezine (G, J, L), 100% sadni sok

Zelenjavna enolončnica z ješprenjem (G), kruh (G), domače kremne rezine (G, J, L), 100% sadni sok

Bio sadni kefir (L), presta (G)

Petek, SŠSZ 6.4.2018 shema2.jpg

Bombeta s sezamom (G, SS), sojin polpet (G, S, l, j, z, gs, ss, v), priloga, solata, limonada, SŠSZ jabolka

Goveji golaž z bio mesom (G), kruhov cmok (G, L, J), solata (zelena, paradižnik, radič, čičerika), voda

Krompirjev golaž (G), kruhov cmok (G, L, J), solata (zelena, paradižnik, radič, čičerika), voda

Bio skutin sonček (G, L, J), ananasov sok

Seznam alergenov je objavljen na oglasni deski in v kuhinji. Označbe alergenov so informativne narave.   Učencem so v jedilnici vsak dan na voljo sadje, zelenjava in različne vrste kruha. Jedilnik se lahko spremeni!

 

 

SKLADNO Z Uredbo (EU) ŠT. 1169/2011, KI STOPI V VELJAVO 13.12.2014, na jedilnikih označujemo snovi, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti.

Alergeni so snovi, ki NISO strupene in NISO splošno škodljive, vendar lahko pri nekaterih ljudeh povzročajo alergije oz. preobčutljivosti.

Tabela 14- ih alergenov z oznako alergena in njegovim polnim imenom

 

ŠT

OZNAKA

ALERGEN

 

 

 

1

A

ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV

2

G*

ŽITA, KI VSEBUJEJO GLUTEN (pšenica (tudi pira in horasan =kamut)), ječmen, oves, rž, pira in proizvodi iz njih

3

GS

GORČIČNO SEME IN NJEGOVI PROIZVODI

4

J

JAJCA IN PROIZVODI IZ NJIH

5

L

MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI, KI VSEBUJEJO LAKTOZO

6

M

MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH (lignji, hobotnice, školjke)

7

O**

LUPINASTO SADJE – OREŠČKI (mandeljni, orehi, lešniki, indijski oreščki, brazilski oreščki, ameriški orehi, pistacija, makadamija) IN PROIZVODI IZ NJIH

8

R1

RIBE IN PROIZVODI IZ NJIH

9

R2

RAKI IN PROIZVODI IZ NJIH

10

S

ZRNJE SOJE IN PROIZVODI IZ NJIH

11

SO2

ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFITI (v koncentraciji več kot 100mg/kg ali 10mg/l, izraženi kot SO2)

12

SS

SEZAMOVO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA

13

V

VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA

14

Z

LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE (velja za vse vrste zelene , tudi gomoljno)

 

OPOMBE:

-          V KOLIKOR JE V JEDILNIKIH ALERGEN OZNAČEN Z malimi črkami, POMENI, DA SO V ŽIVILU LAHKO PRISOTNE SLEDI TEGA ALERGENA,

-          G* - v kolikor ni posebej navedeno, gre za pšenico,

-          O** - potrebno navesti vrsto oreščka (npr. lešnik, oreh,..),

-          ZA DODATNE INFORMACIJE V ZVEZI S PRISOTNOSTJO ALERGENOV ALI SLEDI ALERGENOV V DOLOČENEM ŽIVILU OZ. JEDI SE LAHKO OBRNETE NA ORGANIZATORJA ŠOLSKE PREHRANE,

-          ČE STE ALERGIČNI ALI PREOBČUTLJIVI NA KATEROKOLI DRUGO ŽIVILO ALI SESTAVINO ŽIVILA, SE POSVETUJETE Z ORGANIZATORJEM ŠOLSKE PREHRANE.

Mojca Bernot Sotenšek, organizator šolske prehrane



Oznake:
Kategorija: Jedilniki


 
 
cookieassistant.com