Logo_OSMP_200.png

OŠ n.h. Maksa Pečarja

Črnuška cesta 9
SI-1231 Ljubljana-Črnuče
Tel: 01/5896-312
em: osmakspecar@guest.arnes.si

 

kul_sola.jpg

Logo_PZ_prijazna_sola-vrtec_2015-16.jpg

Ekosola_logotip.jpg

 

Tačke pomagačke - drobceno ime, veliko srce

Objavil/a Urednik - 2019-10-07 05:33:10

Tačke pomagačke - drobceno ime, veliko srce

Navzočnost psa v šoli otroke razveseli, spodbuja medosebne stike, krepi samozavest, vabi k pogovoru o različnih temah, popestri pouk, opogumlja zadržane učence. Vse to je razlog, da se je tudi naša šola letos povezala s Slovenskim društvoma za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke (http://www.tackepomagacke.si).

Gospa Mojca Sajovic je članica omenjenega društva, prostovoljka, izkušena vodnica in skrbna lastnica dveh terapevtskih psov, ki imata certifikat Slovenskega društva za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke. Svoje štirinožna prijatelja je gospa Mojca predstavila takole:

FELLOW in FUNNY GIRL (po domače Fani) sta bernska planšarska psa. Prvi je samec, star skoraj častitljivih deset let, Fani pa bo februarja dopolnila osmo. Fellow je umirjen in nežen starejši gospod, ki še vedno rad pokaže kakšno vajo poslušnosti, prinese palčko ali nosi košarico, ko gremo v gozd po gobe. Fani je prav tako kot on šolana psička, ampak se skrije pod posteljo, ko je treba ponoviti kakšno vajo ali se naučiti kaj novega. Najlepše je smrčati v senci, pravi. Oba obožujeta sprehode ob in v vodi, se prodata za pasji piškot in komaj čakata, da prideta na vrsto za česanje. Fani pravi, da je dan brez čohanja izgubljen, Fellow pa pred mrakom prešteje srne na travniku in nato zaspi pod brezami. Oba skupaj sta moja boljša polovica.

Veseli nas, da bomo lahko v okviru tega projekta v letošnjem šolskem letu izvedli nekaj zanimivih dejavnosti za učenke in učence naše šole.

Draga Mojca, Fellow in Funny, dobrodošli med nami!

Mentorica: mag. Jana Žnidaršič Knez, prof. ang. jezika